Mikrodermabrázió - kíméletes bőrcsiszolás

A kozmetikában végezhető gépi kezelések közül az egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb a bőrcsiszolásos, azaz mikrodermabráziós eljárás. Mivel a kezelés napján és másnap óvni kell a bőrt a napsugárzástól, nyáron csak korlátozottan végezhető. Viszont ha intenzívebb, őszi-téli megújító kezelésre vágyunk, ideális választás.

A testünket borító bőr funkciója sokrétű: elválaszt a külvilágtól, véd a mechanikai hatásokkal szemben, biztosítja szervezetünk védelmét a kórokozóktól. Ugyanakkor barrier funkciójának köszönhetően nem távoznak értékes anyagok szervezetünkből, s nem szívódnak fel a bőrre kerülő anyagok. Elég nagy baj is volna, ha például egy tusfürdő bekerülne keringésünkbe, ugye? Így a - bármilyen drága - krémek is csak meglehetősen felszínesen jutnak bőrünkbe, leginkább csupán a bőrfelszíni, már elszarusodott sejteket puhítják. (S ha ez a hír megrázott volna, tudom még fokozni: a húsvéti nyúl sem létezik...)

A kozmetikai kezelések során arra törekszünk, hogy biztonságos keretek közt ezt a barrier funkciót "kicselezzük" s bejuttassuk a kívánt hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is.

Hogyan tudjuk ezt megtenni? Mind megtanultuk az általános iskolában a folyamatot: bőrünk legfelső rétege, a hámréteg folyamatosan "hámlik", az alsó sejtsorok fokozatosan vándorolnak a bőrfelszín felé, eközben veszítenek nedvességtartalmukból, a sejt ellaposodik s elhal, végül észrevétlen lehámlik. Eközben az alsó sejtsorok folyamatos osztódásban vannak, pótolják az elvesztett réteget, így biztosítva a folyamatos megújulást. A mikrodermabrázió ezt a folyamatot mintegy felgyorsítja, s a kezelés elválaszthatatlan részét képező ultrahangos hatóanyagbevitel során az új sejteket hatóanyagokkal feltöltve éri el célját. Az eljárás lényege abban áll, hogy a megújuló sejtekhez hatóanyagokat juttassunk el, ezáltal van lehetőségünk a bőrképben javulást elérni.

Az eljárás során a már elhalt hámsejtekből álló legfelső réteget eltávolítjuk tehát a bőrfelszínről, így biztosítjuk a hatóanyagok könnyedebb bejutását a bőrbe. Mivel vérerek csak a bőr legalsó rétegében vannak (melyet találóan "bőraljának" nevezünk), így vérzéssel semmiképpen nem jár. Az technológia kettős hatású: egyrészt a legfelső bőrréteg fizikailag is vékonyabb lesz, így az apró ráncok, tág pórusok, hegek kisimulnak, másrészt a megújuló réteget fokozottabb munkára készteti, s az ilyenkor ultrahanggal bejuttatott hatóanyagok közvetlenebbül hasznosulnak az éppen képződő sejtekben. Az új hámréteg teltebbé, feszesebbé, egyenletesebbé válik, melynek hatása hosszabb ideig is látható és érezhető. A bejuttatott hatóanyagtól függően lehetőség van a ráncok, megereszkedett bőr, pigmentfoltok, tág pórusok, aknék kezelésére egyaránt.

Az általam használt kezelőgép finom szemcsés kristályport (ami legnagyobb arányban alumínium-oxidot tartalmaz) fúj a bőrre, miközben a használt tartályba vissza is keringteti azt, így a bőr felett cirkuláló kristályréteg koptatja a bőrt (éppen, mint a homokfúvó berendezések, csak kicsiben). Az csiszolás mélysége, erőssége pontosan szabályozható, így teljesen biztonságos, fájdalommal és vérzéssel soha nem jár.

Különösen ajánlott kezelés ez idősebb korban, hiszen ilyenkor a bőr természetes megújulása fokozatosan lelassul, a felszín érdesebbé, egyenetlenebbé válik. Már egyetlen kezelés után is érezhető, hogy a bőr üdébb, kisimultabb, puhább lesz, s ha többször ismételjük, a bőr folyamatos megújulásának köszönhetően az apróbb ráncok fokozatosan eltűnnek, a foltok halványodnak, s egy egészségesebb, harmonikusabb bőrkép alakul ki.

A mikrodermabrázió legnagyobb előnye, hogy a kezelést követően a vendég folytathatja napi teendőit, bőrpír csak az érzékenyebb típusoknál jelentkezik, s néhány órán belül elmúlik. Ideális választás tehát azok számára, akik a lehető leghatékonyabb kezelést keresik anélkül, hogy életritmusukon, teendőiken változtatni kellene akár csak időlegesen is.

A fent említettek szerint a minkodermabrázió a bőr legfelső rétegét hivatott kezelni, ezért ennél mélyebbre hatoló aknék, ráncok, hegek, striák esetében egyéb kezelésekkel célszerű kombinálni.

Ha szeretnéd kipróbálni, várlak szeretettel!


Kata

+36209755372

zsolnaykozmetika@gmail.com