Miért éppen a Balzsam Labor?

- avagy hogyan választ egy kozmetikus termékcsaládot -

A professzionális termékek közt legalább annyira nagy a kínálat, mint egy drogéria polcain, és nem is sokkal könnyebb közöttük eligazodni. (Professzionális terméknek azt nevezik, ami csak kozmetikus számára, ellenőrzött szakmai regisztrációt követően, vagy csak rajta keresztül elérhető.) Számomra elsősorban a természetes összetevők, magas hatóanyag-tartalom, a színezékek/illatanyagok/mesterséges tartósítószerek elkerülése a legfontosabb tényező a választás során. Fontos ez már csak azért is, mert napi több órában kerülök kapcsolatba ezekkel a termékekkel, nem mindegy hát, mennyire terhelem saját magam mesterséges adalékokkal.

Segítségemre vannak a választásban szakmai újságok és oldalak is, bár független véleményeket itt nem sokszor lehet találni, inkább csak azt tudható meg, éppen mi a divat - amit azért nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni. A kozmetikusok számára létrejött Facebook csoportok viszont nagyon beválnak tapasztalatcserére, ajánlásokra, vélemények megvitatására. Bevallom, számomra nagyon kellemes meglepetés volt, mennyire támogató, segítőkész közösség alakul ki ezeken az oldalakon, milyen lelkesen segítenek egymásnak a kolleginák a legkülönfélébb dolgokban. (Amely dolgok árnyoldalairól is lesz egy bejegyzés hamarosan...)

A termékajánlás, vélemények felkutatása és az összetevők vizsgálata után következik a puding próbája - hiszen csak azt adom tovább Neked, amit magam is jónak találtam vendégként. Így lehetőség szerint a kiszemelt cég termékbemutatóján, próbakezelésén való (akár többszöri!) részvétellel a saját bőrömön is megtapasztalom, amit a Vendégeimnek szánok. Az alapos előzetes kutakodás után is előfordul, hogy a kiszemelt termékcsalád a gyakorlatban nem válik be, azaz ha feltűnően vastag sminkben vagy kissé feldagadt szemekkel találsz az üzletben, valószínűleg épp így jártam... De hát a vendégekért bármit, ugye? 

A Balzsam Labor termékeivel jóval előbb megismerkedtem, mint ahogyan kizárólagosan elkezdtem alkalmazni a gyakorlatban is. Összetettsége eleinte elriasztott, bár az alap készítmények ugyanolyan módon használhatóak, mint bármely másik termékcsaládnál. Nagyon megtetszett, hogy egy olyan problémára nyújt választ, ami gyakran megfogalmazódott bennem, s nem találtam megoldást. A legtöbb cég termékei ugyanis bőrtípus és/vagy bőrprobléma szerint vannak csoportosítva (van tehát zsíros/száraz illetve ráncokra/foltokra, stb. alkalmazandó készítmények). De mi van akkor, ha van nekem egy zsíros bőrű, ám egyben érzékeny vendégem, akinek tág pórusai és pigmentfoltjai is vannak, s mivel 60 év feletti, apró ráncait is szeretném kezelni? Nem lesz tökéletes a kezelése, ha csak egyik vagy csak másik problémát igyekszem megoldani. Ezzel szemben a Balzsam Labor gyakorlata szerint a bőr pillanatnyi állapotára válaszul, az alap készítményekhez egyedileg adagolt kreatív hatóanyagokkal maximálisan személyre szabható egy-egy kezelés. Innentől pedig nincs lehetetlen, nincs félig megvalósított kezelés, ahogyan két egyforma sem.

Ha szeretnéd kipróbálni, várlak szeretettel!

Kata

+36/209-755-372

zsolnaykozmeika@gmail.com