MezoPen - Kollagén-indukciós terápia

A mezoterápiás MezoPen (DermaPen) a leginnovatívabb eszköz jelenleg hazánkban a kozmetikus által végezhető bőrfiatalítás területén. A már jól ismert és kitűnő eredményeiről híres mezoterápiás dermaroller továbbfejlesztett, gépesített változata, melynek használata egyszerű és biztonságos.

A MezoPen (DermaPen) a kollagén-indukciós terápiák közé sorolható, kettős hatása a kollagén termelés, illetve a hatóanyagok bejuttatása.

Bőrünk irha rétegében található kollagén jelenléte adja bőrünk rugalmasságát, az idő múlásával viszont vízmegkötő képessége és termelődése csökken. Ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből, s kialakulnak az apró szarkalábak, majd a kifejezettebb ráncok. A kollagén képződésének mértéke egyéni. Függ a kortól, az életmódtól, táplálkozástól, sportolás mennyiségétől és az általános egészségügyi állapottól.

Az eljárás során a MezoPen apró tűi mikrosérüléseket ejtenek a bőr felszínén, ami szabad szemmel nem látható és nem érezhető. Erre a sérülésre a bőr azonnal reagál, és elkezdi azt gyógyítani: kollagént és elasztint kezd termelni - mely a két kulcsfontosságú építőeleme az irha rétegnek.

Mivel a kollagéntermelődés természetes folyamat, ezért a kezelés nem okoz semmilyen károsodást, sem allergiás reakciót. A folyamat és a hatás még a kezelést követő hónapokban is eltarthat.  

A mezoterápiás MezoPen kezelés egy újabb, hatékonyabb eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatására, célzottan a ráncokra, valamint a problémás területekre. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait nem, vagy csak részben engedi felszívódni. A külsőleg alkalmazott bőrápoló készítmények mintegy 0,3 %-a tud hasznosulni csupán a bőr felső rétegében, így csak korlátozottan tudják a kívánt eredményt biztosítani. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége. A mikrotűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is. A hatás azonnali és látványos. Ennek érdekében megfelelő minőségű, sterilitású, orvosi minősítésű hatóanyagot alkalmazunk.

Az eljárás nagy előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, az alkalmazott érzéstelenítőnek köszönhetően legfeljebb csak minimális fájdalommal jár. A kisebb tűméretekkel, akár érzéstelenítés nélkül is lehet a kezelést végezni, a vendég egyéni érzékenységének és fájdalomküszöbének megfelelően.

A MezoPen kezelés javasolt alkalmazási területei:

  • mély ráncok eltüntetésére, halványítására
  • száraz bőr kezelésére
  • megereszkedett, petyhüdt bőr kezelése
  • ráncok (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
  • tág pórusok kezelésére
  • bőrfeszesítés, lifting kezelésre

Látható, érzékelhető javulás tapasztalható a kezelést követő pár napon belül, már az első kezelés alkalmával is. Kúraszerű alkalmazása kifejezettebb problémák esetén javasolt, akár heti rendszerességgel. A kezelést követően egyéni érzékenységtől függően különbőző mértékű bőrpír jelentkezik, mely fél- egy nap alatt megszűnik. A gyógyulási idő alatt javasolt a közvetlen napsugárzás, valamint a szolárium-, szauna-, uszoda látogatás kerülése.

Az MezoPen használata nem lehetéséges a következő esetekben: aktív bőrfertőzés (pl herpesz, szemölcs), krónikus bőrbetegség (ekcéma, pikkelysömör, rosszindulatú elváltozások), véralvadási problémák, rosacea, terhesség/szoptatás alatt, lidokain érzékenység esetén, cukorbetegség.

(forrás: mezopen.hu)

Ha szeretnéd kipróbálni, várlak szeretettel!

Kata

+36/209-755-372

zsolnaykozmetika@gmail.com