A tisztító kezelésekről

Már kinőttem a tinikorból, hogyhogy zsíros a bőröm?

Mindenki tudja, hogy tinédzserkorban csak néhány szerencsés "ússza meg" az arcbőr zsírosodását, a mitesszerek, "pattanások" megjelenését. Azt már azonban kevesebben, hogy legtöbben (kb az emberek kétharmada) felnőtt korában is az ún. szeborreás bőrtípusba tartozik. Ilyenkor a kifejezett gyulladások, fájdalmas aknék már nem jellemzőek ugyan, mégis alapvető szükséglete bőrünknek a rendszeres tisztító arckezelés.

Akkor nekem is tisztító kezelésre kell járnom?

Nagy valószínűséggel igen. Kifejezetten idős korban csökken csak annyira a faggyúmirigyek működése, hogy zsírhiányossá válik arcbőrünk. Jó hír viszont, hogy az ún. mélyrétegi zsírhiányos - és ezért ráncos - bőr annál későbbi életkorunkban fenyeget minket, minél többet küszködtünk egész életünkben a túlzott faggyútermelődéstől. (Legalább... ) Amennyiben azonban még nem vagyunk ebben a speciális ápolást igénylő korban, úgy mindenképp célszerű a szeborrea mértékétől függő rendszerességgel tisztító kezelést is igénybe vennünk. Az ajánlott gyakoriságot a legelső alkalommal tudjuk megbeszélni, majd később módosítani a bőr igényeinek megfelelően. A teljes arckezelés felér egy kisebb wellnessel a kényeztető masszázs, az aromaterápiás, enyhe gőz, a relaxáló zene és a gyógynövényes hatóanyagok ellenállhatatlan illatának köszönhetően.

Mi az a tinikezelés?

A tisztító kezelések közül külön kiemelem a tinikezelést, hiszen ebben a korban van legnagyobb szükség a rendszeres tisztításra. Ilyenkor viszonylag sok mitesszer és akné található az arcon (sokszor a dekoltázson, háton is), ezért minden elismerésem azoknak, akik a kellemetlenség ellenére is rendszeresen alávetik magukat. S bár szélmalomharcnak tűnik az erőfeszítés, sok-sok esetben bebizonyosodott már, hogy mégsem hiábavaló. A rendszeres és szakszerű tisztítással elkerülhetők a maradandó sérülések, a bőr hegesedése, a tág pórusok kialakulása. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a tinédzserkori kozmetika is csak társasjátékként működőképes, azaz elengedhetetlen párhuzamosan a megfelelő otthoni bőrápolás, aminek a kialakításában természetesen örömmel segítek. Több haszna van egyetlen általam ajánlott készítményt használni rendszeresen, mint összevásárolni a tinitonikokat és a mitesszereket kihúzó ragtapaszokat (jajj, leírni is fáj).

Milyen idős korban kell elkezdeni a tinikezeléseket?

Erre ugyanaz a válasz, mint a szőrtelenítéssel kapcsolatban: amikor a kamaszt zavarni kezdi. Ha a fekete pöttyöktől, gyulladásoktól szabadulni szeretne, mindenképp érdemes eljönni. Ilyenkor nekem könnyű a dolgom, hiszen egy olyan fiatal adja magát kozmetikuskézre, aki az eredmény érdekében önként vetette alá magát a procedúrának. Meggyőződésem, (és komoly pszichológiai kutatások is bizonyítják) hogy ilyen esetben TÉNYLEG nem is fáj annyira Viszont ha őt -még- nem zavarja a dolog, s csak a szülő unszolására jönne, koncentráljunk inkább az otthoni bőrápolásra. Használjunk nyugtató, gyulladáscsökkentő, tisztító hatású készítményeket (szívesen segítek abban, hogy pontosan mit!), nagyon sokat fognak segíteni addig is, amíg kialakul belső igény a kozmetikai látogatásoka is.

Mit használjak otthon feltétlenül, és mit semmiképpen, ha zsíros a bőröm?

Ha csak egyvalamit kellene otthonra ajánlanom, akkor az feltétlenül az arctej. Ha legalább esténként nem tisztítjuk meg alaposan a bőrt az egész napos szennyeződésektől, minden egyéb igyekezetünk a bőrápolás terén hiábavaló lesz. A helyi gyulladások kezelésére szerezzünk be 100%-os teafaolajat, és naponta többször ecseteljünk vele. Sajátjágos (=büdös) illatától ne rettenjünk vissza, hamar elillan. (Ok, ez már kettő volt, tudom :) )

A semmiképpen kategória pedig az alkoholtartalmú tonikok. Azáltal, hogy tökéletesen zsírtalanítják a bőrt, pillanatnyilag jónak tűnnek, ez kétségtelen. Ilyenkor azonban bőrünk eszeveszett faggyútermelésbe kezd, hogy pótolja az elveszett védelmi vonalat, a faggyúnak ugyanis fontos szerepe van bőrünk védekezőképességének fenntartásában. Nem szükséges, sőt ártalmas, és nem is lehetséges tökéletesen megszabadulni tőle. Ha ezt végiggondoljuk, könnyen beláthatjuk, hogy ilyen készítményekkel többet ártunk, mint használunk bőrünknek.


Ha a fentiek alapján Te is úgy érzed, szükséged van egy tisztító arckezelésre, vagy egyszerűen csak egy kis relaxálásra vágysz, várlak szeretettel!

Kata

Online időpontfoglalás

06/209-755-372

zsolnaykozmetika@gmail.com